Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Rosół z ziemniaczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rosół z ziemniaczkami -prosty przepis na smaczny obiad dla całej rodziny.

Rosół z ziemniaczkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rosół z ziemniaczkami

 

  • 60 dkg mięsa wołowego rosołowego
  • 2 marchewki
  • kawałek korzenia selera
  • 2 gałązki naci selera
  • 1 cebula
  • 1 płaska łyżka kucharku
  • 80 dkg ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Rosół z ziemniaczkami
Mięso dokładnie opłukać i włożyć do garnka. Zalać wodą, wsypać kucharek i zagotować. Jarzyny obrać i pokroić na kawałki. Wrzucić marchew, seler oraz cebulę do wywaru. Nać selera pokroić i dodać do wywaru. Rosół gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu około 1,5 godziny. Doprawić do smaku pieprzem oraz maggi. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wyłożyć ziemniaczki na talerz. Jarzyny wyjąć z rosołu i pokroić w kostkę. Wlać rosół na talerz. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Rosół z ziemniaczkami
Mięso dokładnie opłukać i włożyć do garnka.
Rosół z ziemniaczkami
Jarzyny obrać i pokroić na kawałki. Wrzucić marchew, seler oraz cebulę do wywaru. Nać selera pokroić i dodać do wywaru.
Rosół z ziemniaczkami
Rosół gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu około 1,5 godziny. Doprawić do smaku pieprzem oraz maggi.
Rosół z ziemniaczkami
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wyłożyć ziemniaczki na talerz. Jarzyny wyjąć z rosołu i pokroić w kostkę. Wlać rosół na talerz. Posypać posiekaną natką pietruszki.