Jolcia108

Jolcia108

Kucharz
[Przepisów: 14]

Rosół - zupa żółwiowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo pyszna i ciekawa zupa.

Rosół - zupa żółwiowa

Składniki:

Rosół - zupa żółwiowa

 

  • Udka - 2szt
  • marchewka - 1szt
  • pietruszka - 1szt
  • seler - 1szt
  • cebula - 1szt
  • kukurydza - 1puszka
  • jajko - 3szt
  • sól, pieprz, kucharek, gałka muszkatowa, kurkuma, liść laurowy, ziele angielskie, natka, pietruszki.

Sposób przygotowania:

Rosół - zupa żółwiowa
Udka umyć,podgotować w osolonej wodzie,dodać warzywa,ugotować do miękości. Udko obrać i pokroić razem z marchewką w kostkę. Włożyć do wywaru. Kukurydze odcedzić i włożyć również do wywaru,zagotować.Jajko rozmącić i wlać do rosołu. Na koniec przyprawić i dodać posiekaną pietruszkę. Życzę smacznego:)

Tagi:

jajko jajka