Sposób przygotowania:
Rosołek na kaszce mannie
Do garnka wlewamy wodę i dodajemy udko z kury. Wstawiamy na duży ogień. W międzyczasie obieramy marchewkę i pietruszkę i kroimy drobno w kostkę. Cebulę nabijamy na widelec i w płomieniu z piekarnika opiekamy ją aż poczujemy miły zapach - typowo grillowy :) przypieczoną cebulkę oraz pokrojona w kostkę włoszczyznę dodajemy do wody. Dodajemy również kostkę rosołową. I czekamy aż się będzie nam wszystko ładnie gotowało, a warzywa będą już miękkie. Wtedy możemy już powoli mieszając (aby uniknąć niepotrzebnych grudek), dodajemy kaszę mannę. cały czas mieszamy aż nam wszystko ładnie zgęstnieje. Na sam koniec delikatnie przyprawiamy do smaku. Czekamy jak delikatnie przestygnie i taki rosołek podaję mojemu 10-cio miesięcznemu synkowi ;) SMACZNEGO !!