Sposób przygotowania:
Rosołkowo-kaszkowo-warzywnie :
Zalać wodą umyte mięso i obrane i umyte warzywa .Dodać kostki bulionowe , doprowadzić do wrzenia , zmniejszyć gaz i gotować na małym gazie przez ok 1,5 godziny. Wyjąć mięso i warzywa . Przecedzić wywar i zmierzyć ile płynu zostało - powinno być ok 1 litra .Zmieszać kaszkę mannę z zimną wodą i wlać do wywaru . Gotować ok 5 minut aż sie ,, rozklei ,, . warzywa rozgnieść widelcem na papkę i dodać do zupy razem z koprem . Rozrobić żółtka z odrobiną ciepłej zupy i wlać do garnka . Zamieszać.
Zupa jest gęsta , pachnąca . Polecam szczególnie tym których dopadnie przeziębienie . można ugotować garnek takiej zupki i podawać choremu po pół szklanki co 2 godziny .
Można też dodatkowo wzmocnić zupę dodając zmiksowane mięso ( obrane ze skórek , chrząstek i kości ) , lub panierować je w jajku i bułce i zrobić drugie danie lub obiad na drugi dzień .
Ja zrobiłam zupę z połowy wywaru , z drugiej połówki i połowy mięsa zrobiłam galaretki drobiowe, a resztę mięsa użyję jutro na obiad .
Zupa jest gęsta , pachnąca . Polecam szczególnie tym których dopadnie przeziębienie . można ugotować garnek takiej zupki i podawać choremu po pół szklanki co 2 godziny .
Można też dodatkowo wzmocnić zupę dodając zmiksowane mięso ( obrane ze skórek , chrząstek i kości ) , lub panierować je w jajku i bułce i zrobić drugie danie lub obiad na drugi dzień .
Ja zrobiłam zupę z połowy wywaru , z drugiej połówki i połowy mięsa zrobiłam galaretki drobiowe, a resztę mięsa użyję jutro na obiad .