anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Roszponka z łososiem i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Lekka i jednocześnie pożywna sałatka, którą można zjeść na kolację lub zabrać do pracy.

Roszponka z łososiem i jajkiem

Składniki:

Roszponka z łososiem i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Roszponka z łososiem i jajkiem
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami. Roszponkę opłukać i dokładnie odwirować z nadmiaru wody. Jajka ugotować na twardo, obrać i wystudzone pokroić na mniejsze części. Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki. Wszystko wymieszać w misce. Dodać wcześniej przygotowany sos i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ser feta pokroić w kostkę, a łososia na mniejsze kawałki. Dodać do sałatki. Całość polać figowym kremem balsamicznym.