Sposób przygotowania:
Róże z ciasta francuskiego z jabłkiem
Jabłka pokroić w plasterki, włożyć do garnka z wodą, dodać łyżeczkę soku z cytryny, obgotować (ma to na celu zmiękczenie jabłek, dzięki czemu łatwiej będzie je zawinąć w cieście francuskim).
Ciasto francuskie podzielić na 9 pasków. Każdy pasek posypać cukrem (może być brązowy) wymieszanym z cynamonem i rozsypać na każdym plastrze ciasta. Na bok ciasta wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć jabłka, tak, żeby 0,5 cm - 1 cm wystawały poza ciasto.
Ciasto z jabłkiem ostrożnie zwinąć w rulonik (nasze róże). Gotowe róże włożyć do blachy na muffinki, piec około 40 minut w temperaturze 190-200 stopni.
Ostudzone róże posypać cukrem pudrem.
Ciasto francuskie podzielić na 9 pasków. Każdy pasek posypać cukrem (może być brązowy) wymieszanym z cynamonem i rozsypać na każdym plastrze ciasta. Na bok ciasta wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć jabłka, tak, żeby 0,5 cm - 1 cm wystawały poza ciasto.
Ciasto z jabłkiem ostrożnie zwinąć w rulonik (nasze róże). Gotowe róże włożyć do blachy na muffinki, piec około 40 minut w temperaturze 190-200 stopni.
Ostudzone róże posypać cukrem pudrem.