Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Róże z ciasta francuskiego z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ta zjawiskowa przystawka na imprezie nie umknie nikomu. Róże z ciasta francuskiego z jabłkiem, a w środku nuta cynamonu.

Róże z ciasta francuskiego z jabłkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Róże z ciasta francuskiego z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Róże z ciasta francuskiego z jabłkiem
Jabłka pokroić w plasterki, włożyć do garnka z wodą, dodać łyżeczkę soku z cytryny, obgotować (ma to na celu zmiękczenie jabłek, dzięki czemu łatwiej będzie je zawinąć w cieście francuskim).

Ciasto francuskie podzielić na 9 pasków. Każdy pasek posypać cukrem (może być brązowy) wymieszanym z cynamonem i rozsypać na każdym plastrze ciasta. Na bok ciasta wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć jabłka, tak, żeby 0,5 cm - 1 cm wystawały poza ciasto.

Ciasto z jabłkiem ostrożnie zwinąć w rulonik (nasze róże). Gotowe róże włożyć do blachy na muffinki, piec około 40 minut w temperaturze 190-200 stopni.

Ostudzone róże posypać cukrem pudrem.
Róże z ciasta francuskiego z jabłkiem
Róże z ciasta francuskiego z jabłkiem