Sposób przygotowania:
Pieczarki nadziewane
Z pieczarek usuwamy nóżki, oczyszczamy główki tak, by było jak najwięcej miejsca.
Nóżki pieczarek i wydrążone części kapeluszy drobno siekamy, wkładamy na patelnię z dodatkiem oleju. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek, podsmażamy przez kilka minut, co chwilę mieszając. Doprawiamy pieprzem i solą.
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy podsmażone nóżki pieczarek, przyprawy i dokładnie mieszamy.
Wydrążone kapelusze pieczarek napełniamy przygotowanym farszem. Układamy w żaroodpornym naczyniu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Pieczemy około 20 - 30 minut.
10 minut przed końcem pieczenia nakładamy kawałki sera topionego i pieczemy do roztopienia serka.
Gotowe posypujemy cebulką zieloną i polewamy ketchupem.
.
Nóżki pieczarek i wydrążone części kapeluszy drobno siekamy, wkładamy na patelnię z dodatkiem oleju. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek, podsmażamy przez kilka minut, co chwilę mieszając. Doprawiamy pieprzem i solą.
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy podsmażone nóżki pieczarek, przyprawy i dokładnie mieszamy.
Wydrążone kapelusze pieczarek napełniamy przygotowanym farszem. Układamy w żaroodpornym naczyniu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Pieczemy około 20 - 30 minut.
10 minut przed końcem pieczenia nakładamy kawałki sera topionego i pieczemy do roztopienia serka.
Gotowe posypujemy cebulką zieloną i polewamy ketchupem.
.