Sposób przygotowania:
Ryba po grecku z kukurydzą i czerwoną fasoląETAP 1:
Ryby skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą ziołowa i opanierować w mące. Usmażyć na oleju. Warzywa obrać. Cebulę drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Resztę warzyw świeżych zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy.
Cebulę z czosnkiem, listkiem i zielem zeszklić na oleju. Dodać stare warzywa. Smażyć kilka minut. Następnie dolać trochę wody i dusić ok. 15-20 minut. Dodać sos pomidorowo-paprykowy i koncentrat. Dodać kukurydzę, paprykę w proszku, majeranek, przyprawę do kuchni meksykańskiej i wymieszać. Dusić dalej, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec duszenia dodać fasolę i wymieszać. Przyprawić w razie potrzeby solą i pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć kawałki ryby, wyłożyć połowę warzyw, znów ryby i resztę warzyw. Wystudzić i schłodzić w lodówce.