paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Rożki z szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealne danie na przystawkę

Rożki z szynki

Składniki:

Rożki z szynki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rożki z szynki
Korniszony siekamy w drobna kostkę. Jabłko obieramy ze skóry a następnie ścieramy je na tarce jarzynowej. Z cytryny wyciskamy sok i skrapiamy nim jabłko. Śmietanę ubijamy na sztywna pianę. Ubijamy ją z dodatkiem szczypty soli i cukru. Następnie dodajmy do niej chrzan i jogurt . Do powstałego farszu dodajmy jabłko, mieszamy. Doprawiamy całość solą, pieprzem i gałką. Plasterki szynki zwijamy w rożek i spinamy wykałaczką. Napełniamy je farszem i na sama górę wkładamy korniszony.