paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Rozmarynowe ziemniaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne pieczone na grillu ziemniaczki o rozmarynowym posmaku z dodatkiem pieczarek i cebulki.

Rozmarynowe ziemniaczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rozmarynowe ziemniaczki

 

Sposób przygotowania:

Rozmarynowe ziemniaczki
Ziemniaki obrać opłukać i pokroić w talarki o grubości ok 0,5 cm. Obgotować w osolonej wodzie z dwoma gałązkami rozmarynu (ziemniaki powinny być na pół twarde). Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć na folię do pieczenia. Cebulkę obrać i pokroić w piórka dodać do ziemniaków. Pieczarki oczyścić opłukać pokroić w plastry i również dodać do ziemniaków. Posypać przyprawą do ziemniaków ( ja dałam ok. 1 małej łyżeczki) i włożyć 1 łyżkę masła. Zawinąć folię i grillować do miękkości ziemniaków. Podawać na ciepło z mięsem lub rybą.
Rozmarynowe ziemniaczki
Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć na folię do pieczenia. Cebulkę obrać i pokroić w piórka dodać do ziemniaków. Pieczarki oczyścić opłukać pokroić w plastry i również dodać do ziemniaków. Posypać przyprawą do ziemniaków