Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Ruloniki szynkowe z nadzieniem jajecznym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie ruloniki z szynki konserwowej z farszem jajeczny to dobry pomysł na szybką w przygotowaniu przekąskę.

Ruloniki szynkowe z nadzieniem jajecznym

Składniki:

Ruloniki szynkowe z nadzieniem jajecznym

 

Sposób przygotowania:

Ruloniki szynkowe z nadzieniem jajecznym
Jajka gotujemy na twardo i wrzucamy je do rozdrabniacza. Dodajemy rzodkiewki i pokrojonego na kawałki ogórka. Rozdrabniamy do momentu, aż masa będzie w miarę jednolita. Jeśli ktoś nie ma rozdrabniacza, można wszystkie składniki drobniutko pokroić.

Do masy dodajemy majonez, pieprz oraz sól. Mieszamy i nakładamy farsz na szynkę. Zwijamy ją w ruloniki i spinamy wykałaczką. Przed podaniem schładzamy w lodówce.