Sposób przygotowania:
Galaretka z kurczakiem i szynką
Ugotować filet z kurczaka, brokuł i marchewkę. Brokuł podzielony na różyczki gotujemy 5 min, nie może się rozpadać. Po wyjęciu z wrzątku należy go przełożyć na chwilę do bardo zimnej wody.
Dzięki temu nie straci zielonego koloru. Zimnym bulionem zalać żelatynę, tak aby cała była przykryta i odstawić do napęcznienia.
Pozostały bulion przelać do garnka i podgrzewać, aż będzie bardzo gorący. Dodać żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Nie gotować. Marchewkę pokroić w talarki i ułożyć na dnie formy (11x25).
Na marchewce ułożyć pokrojonego w paski fileta z kurczaka, następnie paprykę i zwinięte w rulonik plasterki szynki. Posypać kukurydzą i ułożyć różyczki brokuła.
Wszystko zalać płynnym rosołem i odstawić do całkowitego stężenia. Podawać krojąc na grube plastry.
Smacznego :)
Dzięki temu nie straci zielonego koloru. Zimnym bulionem zalać żelatynę, tak aby cała była przykryta i odstawić do napęcznienia.
Pozostały bulion przelać do garnka i podgrzewać, aż będzie bardzo gorący. Dodać żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Nie gotować. Marchewkę pokroić w talarki i ułożyć na dnie formy (11x25).
Na marchewce ułożyć pokrojonego w paski fileta z kurczaka, następnie paprykę i zwinięte w rulonik plasterki szynki. Posypać kukurydzą i ułożyć różyczki brokuła.
Wszystko zalać płynnym rosołem i odstawić do całkowitego stężenia. Podawać krojąc na grube plastry.
Smacznego :)
Babeczka35
iziona
halina
Netka