Sposób przygotowania:
Zapiekane pomidory
Pomidory umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Odciąć górę, miąższ wydrążyć, włożyć do miski.
Następnie na rozgrzanej oliwie podsmażyć obraną, pokrojoną w kostkę cebule. Do miąższu z pomidorów dodać serek ziołowy, pokrojoną cebule, poszatkowaną natkę pietruszki, podsmażoną cebule oraz pokrojoną w drobną kostkę mozzarelle. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem, solą oraz bazylią - wymieszać.
Wydrążone pomidory napełnić farszem i zapiekać w nagrzanym piekarniku do 170 -180 stopni około 15 minut.
Podawać gorące.
Można polać keczupem
Następnie na rozgrzanej oliwie podsmażyć obraną, pokrojoną w kostkę cebule. Do miąższu z pomidorów dodać serek ziołowy, pokrojoną cebule, poszatkowaną natkę pietruszki, podsmażoną cebule oraz pokrojoną w drobną kostkę mozzarelle. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem, solą oraz bazylią - wymieszać.
Wydrążone pomidory napełnić farszem i zapiekać w nagrzanym piekarniku do 170 -180 stopni około 15 minut.
Podawać gorące.
Można polać keczupem
gusia1000