Sposób przygotowania:
Świąteczna szynka w galarecie
Na każdy plasterek szynki nałożyć po 1 łyżce sałatki jarzynowej. Następnie zwinąć w ruloniki. Ułożyć ruloniki na półmisku tworząc kształt choinki.
Z ugotowanego białka z jajka można dekoracyjnie wyciąć małą foremką gwiazdeczkę i ułożyć na szczycie choinki.
Ruloniki z szynką posypujemy kukurydzą, ozdabiamy pociętą papryką konserwową.
Zalewamy całość tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Z ugotowanego białka z jajka można dekoracyjnie wyciąć małą foremką gwiazdeczkę i ułożyć na szczycie choinki.
Ruloniki z szynką posypujemy kukurydzą, ozdabiamy pociętą papryką konserwową.
Zalewamy całość tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Wkładamy na kilka godzin do lodówki.
ciasteczka
Agnieszka Rec
Czekoladka 2
mocsłodkości
lukrowanepierniczki