Sposób przygotowania:
Sałatka z rolowaną szynką
Sos.
Oliwę mieszamy z octem jabłkowym, musztardą francuską i szczyptą cukru.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Plastry szynki kroimy na pół, zwijamy w ruloniki i zapinamy. Małe ogórki konserwowe kroimy w ćwiartki, rzodkiewki i jajka w plasterki.
Mix sałat wsypujemy do salaterki, dodajemy rzodkiewki, ogórki i mieszamy.
Przed podaniem polewamy i mieszamy z sosem. Wierzch dekorujemy jajkami i rulonikami z szynki.
Oliwę mieszamy z octem jabłkowym, musztardą francuską i szczyptą cukru.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Plastry szynki kroimy na pół, zwijamy w ruloniki i zapinamy. Małe ogórki konserwowe kroimy w ćwiartki, rzodkiewki i jajka w plasterki.
Mix sałat wsypujemy do salaterki, dodajemy rzodkiewki, ogórki i mieszamy.
Przed podaniem polewamy i mieszamy z sosem. Wierzch dekorujemy jajkami i rulonikami z szynki.