Sposób przygotowania:
Szparagi zawijane w gotowaną szynkę
► Szparagi po wyjęciu ze słoiczka odsączyć z zalewy.
► Dzięki dodaniu do majonezu chrzanu przystawka jest lekko pikantna i zaostrza apetyt.
► Plastry szynki rozłożyć i posmarować każdy plaster cienką warstwą majonezowo - chrzanową.
► Na brzegu szynki położyć po dwa szparagi na częśći wysmarowanej majonezem i zawinąć w rulonik.
Gotowe ruloniki ułożyłem na talerzu i podzieliłem na dwie części.
Szparagi można podawać z majonezem lub sosem holenderskim z młodymi ziemniaczkami.
► Dzięki dodaniu do majonezu chrzanu przystawka jest lekko pikantna i zaostrza apetyt.
► Plastry szynki rozłożyć i posmarować każdy plaster cienką warstwą majonezowo - chrzanową.
► Na brzegu szynki położyć po dwa szparagi na częśći wysmarowanej majonezem i zawinąć w rulonik.
Gotowe ruloniki ułożyłem na talerzu i podzieliłem na dwie części.
Szparagi można podawać z majonezem lub sosem holenderskim z młodymi ziemniaczkami.