Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 401]

Szparagi zawijane w gotowaną szynkę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szparagi są jedne z najsmaczniejszych warzyw. Charakteryzują się delikatnym smakiem i komponują się również z potrawami mięsnymi, rybami i drobiem.

Szparagi zawijane w gotowaną szynkę Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szparagi zawijane w gotowaną szynkę

 

  • 1 słoiczek białych szparagów w zalewie
  • 14 plastrów szynki gotowanej / konserwowej
  • majonez (lub / sos holenderski)
  • 3 łyżeczki chrzanu
  • 4 średnie kartofelki

Sposób przygotowania:

Szparagi zawijane w gotowaną szynkę
► Szparagi po wyjęciu ze słoiczka odsączyć z zalewy.

► Dzięki dodaniu do majonezu chrzanu przystawka jest lekko pikantna i zaostrza apetyt.

► Plastry szynki rozłożyć i posmarować każdy plaster cienką warstwą majonezowo - chrzanową.

► Na brzegu szynki położyć po dwa szparagi na częśći wysmarowanej majonezem i zawinąć w rulonik.

Gotowe ruloniki ułożyłem na talerzu i podzieliłem na dwie części.

Szparagi można podawać z majonezem lub sosem holenderskim z młodymi ziemniaczkami.
Szparagi zawijane w gotowaną szynkę
Gotowe ruloniki ułożyłem na talerzu i podzieliłem na dwie części.

Tagi:

danie szparagi