KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Ruloniki z łososia.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ruloniki z łososia z makaronem.

Ruloniki z łososia. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ruloniki z łososia.

 

  • 70 gr świeżego łososia,
  • 4 plasterki szynki włoskiej lub boczku,
  • wiórki parmezanu,
  • koperek,
  • garść makaronu,
  • borowik,
  • dobra oliwa,
  • łyżka musztardy francuskiej,
  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Ruloniki z łososia.
Rozkładamy plasterki szynki, posypujemy wiórkami parmezanu, koperkiem, układamy kawałek łososia, zwijamy rulonik. Patelnie skrapiamy oliwą i obsmażamy ruloniki na złoty kolor, tak aby mięso w środku było delikatnie surowe, gotowe odkładamy w ciepłe miejsce i przygotowujemy makaron. Makaron gotujemy al dente, patelnie skrapiamy oliwą, obsmażamy pokrojone grzyby i paski szynki, dodajemy makaron, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz kolejno układamy makaron, przekrojone na połowę rolki z łososia, doprawiamy musztardą francuską, posypujemy koperkiem, danie podajemy ciepłe. SMACZNEGO.
Ruloniki z łososia.
Rozkładamy plasterki szynki lub boczku .
Ruloniki z łososia.
Plasterki posypujemy wiórkami parmezanu, dodajemy łososia i zwijamy w rolki.
Ruloniki z łososia.
Gotowe rolki smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Ruloniki z łososia.
Gotujemy makaron al dente, przygotowujemy wg. przepisu, układamy całe danie na talerzu i podajemy ciepłe.

Tagi:

makaron szynka