Karolka86

Karolka86

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 206]

Ruloniki z szynki na ostro

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo smaczna przystawka na imprezę alkoholową;) i nie tylko!

Ruloniki z szynki na ostro

Składniki:

Ruloniki z szynki na ostro

 

  • szynka konserwowa (szerokie plastry)
  • serek hochland emmentaler
  • krem chrzanowy
  • bulion
  • żelatyna
  • warzywa do dekoracji

Sposób przygotowania:

Ruloniki z szynki na ostro
Najpierw przygotuj bulion (najlepiej z kostki-nie będzie tłusty).Do gotowego,jeszcze gorącego bulionu wsyp żelatynę i odstaw do wystudzenia (nie może stać zbyt długo,żeby nie stężał za wcześnie). Teraz zawijamy ruloniki.Na szynce układamy plaster sera i smarujemy kremem chrzanowym.Zawijamy delikatnie,by krem nie wypłynął. Ruloniki układamy na paterze,dekorujemy warzywami i ostrożnie zalewamy wystudzonym bulionem(galaretą). Wstawiamy do lodówki,aż stężeje. Pyszności!!!! POLECAM i życzę SMACZNEGO!!!!;)

Tagi:

szynka