Sposób przygotowania:
Ruloniki z szynki na ostro
Najpierw przygotuj bulion (najlepiej z kostki-nie będzie tłusty).Do gotowego,jeszcze gorącego bulionu wsyp żelatynę i odstaw do wystudzenia (nie może stać zbyt długo,żeby nie stężał za wcześnie). Teraz zawijamy ruloniki.Na szynce układamy plaster sera i smarujemy kremem chrzanowym.Zawijamy delikatnie,by krem nie wypłynął. Ruloniki układamy na paterze,dekorujemy warzywami i ostrożnie zalewamy wystudzonym bulionem(galaretą). Wstawiamy do lodówki,aż stężeje. Pyszności!!!! POLECAM i życzę SMACZNEGO!!!!;)
Pyza
Karolka86
NIE PODAJĘ PROPORCJI,PONIEWAŻ ZAWSZE PISZE NA OPAKOWANIU(PRZEWAŻNIE OPAKOWANIE NA 2,5 L BULIONU). ZALEŻY ILE CHCEMY ZROBIĆ;)) POZDRAWIAM;)
Lady Marmolada
Pyza