Rurki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne rurki z kremem karpatkowym

Rurki

Składniki:

Rurki

 

  • 1 margaryna
  • 1 szklanka kwasnej smietany
  • maki tyle ile zabierze(ok. 40 dkg)
  • krem karpatkowy

Sposób przygotowania:

Rurki
Miekka margaryne posiekac z smietana.Dodawac maki tyle aby zrobilo sie miekkie ciasto.Rozwalkowac dosc cienko i radelkiem wycinac paski szerokosci ok.3 cm i dlugosci ok.25 cm.Nastepnie nawijac na metalowe rurki(specjslne do pieczenia) tworzac spiralki dlugosci ok. 10 cm.Piec na bardzo jasny zloty kolor.Zeby sciagnac nalezy wezsza strona puknac o blat stolu i wtedy idealnie zejda,wystygniete nadziewac kremem.

Tagi:

mak