Sposób przygotowania:
Rurki z kremem
Na stolnicę lub do miski wsypać mąkę, cukier, dodać śmietanę i zimne masło. Następnie ze składników zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 15 - 20 minut.
Foremki czyli metalowe rurki delikatnie posmarować olejem (rurki wtedy łatwo się ściąga ciasto nie przywiera do nich).
Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować, pociąć na paseczki szerokości około 1,5 cm. Paseczkami owinąć rurki. Rurki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowałam z wierzchu jajkiem. Na koniec rurki obsypać grubym cukrem. Rurki włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut.
Po całkowitym wystudzeniu rurki napełnić kremem.
Foremki czyli metalowe rurki delikatnie posmarować olejem (rurki wtedy łatwo się ściąga ciasto nie przywiera do nich).
Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować, pociąć na paseczki szerokości około 1,5 cm. Paseczkami owinąć rurki. Rurki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowałam z wierzchu jajkiem. Na koniec rurki obsypać grubym cukrem. Rurki włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut.
Po całkowitym wystudzeniu rurki napełnić kremem.