WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1263]

Rurki z ciasta francuskiego z podwójnym kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rurki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowo-orzechowym a'la nutella i z kremem budyniowym z mlekiem w proszku.

Rurki z ciasta francuskiego z podwójnym kremem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Rurki z ciasta francuskiego z podwójnym kremem

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 czubata łyżka masła
  • 4 łyżki mleka w proszku
  • Ok. 1 łyżka kremu typu nutella
  • Cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Rurki z ciasta francuskiego z podwójnym kremem

ETAP 1:

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na ok. 3cm paski. Paski nawinac na foremki metalowe do rurek. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Wystudzić i zdjąć z foremek.

1 szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budyń i cukier. Wlać na gotujące się mleko i ugotować gęsty budyń. Wystudzić i zmiksować z miękkim masłem a następnie z mlekiem w proszku.

Każdą rurkę smarować w środku cienko kremem czekoladowo-orzechowym a następnie napełnić kremem budyniowym. Rurki schłodzić w lodówce.

Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Rurki z ciasta francuskiego z podwójnym kremem
Rurki z ciasta francuskiego po wypełnieniu kremami
Rurki z ciasta francuskiego z podwójnym kremem
Krem czekoladowo-orzechowy nałożony do rurki
Rurki z ciasta francuskiego z podwójnym kremem
Mleczny krem budyniowy zmiksowany z masłem
Rurki z ciasta francuskiego z podwójnym kremem
Rurki z ciasta francuskiego po upieczeniu.
Rurki z ciasta francuskiego z podwójnym kremem
Ciasto francuskie nawiniete na foremki