Sposób przygotowania:
Rurki z ciasta francuskiego z podwójnym krememETAP 1:
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na ok. 3cm paski. Paski nawinac na foremki metalowe do rurek. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Wystudzić i zdjąć z foremek.
1 szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budyń i cukier. Wlać na gotujące się mleko i ugotować gęsty budyń. Wystudzić i zmiksować z miękkim masłem a następnie z mlekiem w proszku.
Każdą rurkę smarować w środku cienko kremem czekoladowo-orzechowym a następnie napełnić kremem budyniowym. Rurki schłodzić w lodówce.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
robaczek
WanilioweImprowizacj
robaczek napisał(a):