aniabrodawska

aniabrodawska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Rurki 6

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Składniki na 60 sztuk rurek

Rurki 6

Składniki:

Rurki 6

 

Sposób przygotowania:

Rurki 6
Cukier, drożdże rozpuścić w mleku. Margarynę posiekać z mąką,dodać wyrośnięty rozczyn drożdżowy. Wymieszać i wyrobić na jednolitą masę. Ukształtować z ciasta kulę, włożyć do zimnej wody i czekaż aż wyrośnie (10-15 min.) Wyjąć i rozwałkować ciasto, pociąć na pasy. Foremki do rurek posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Nawijać na foremki i smarować jajkiem. W przypadku przygotowania rurek pod farsz w miejsce cukru dodać należy szczypte soli. Piec jak ciastka na złoty kolor. Po upieczeniu i ostygnięciu napełnić kremem. -Smacznego-Najlepiej aby poleżały 2-3godz., aby nasiąkły kremem bądż farszem.są pyszne.