kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Rurki drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do ciepłego mleka wsypać jedną łyżkę cukru, tak by się rozpuścił a następnie wymieszać z drożdżami i odstawić do

Rurki drożdżowe

Składniki:

Rurki drożdżowe

 

  • mąka 60 dag
  • cukier brązowy 4 łyżki
  • żółtka 3 sztuki
  • masło 1 kostka
  • mleko 1 szklanka
  • białko do smarowania

 

 

Sposób przygotowania:

Rurki drożdżowe
wyrośnięcia. Masło posiekać z mąką i dodać wyrośnięte drożdże oraz żółtka ubite dwoma łyżkami cukru. Odstawić jeszcze raz ciasto do wyrośnięcia pod przykryciem. Następnie rozwałkować i kroić paski i zwijać na rurki do pieczenia. Posmarować białkiem i piec na złoty kolor.