Sposób przygotowania:
Makaron ze szparagami
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie. Zielone szparagi umyłam, obcięłam zdrewniałe końcówki i przez 5-7 minut gotowałam. Po wyjęciu pokroiłam na mniejsze kawałki.
W miseczce wymieszałam musztardę francuską, mleko, czosnek przeciśnięty przez praskę i pieprz. W głębokiej patelni (można też w garnku) rozgrzałam oliwę, wrzuciłam makaron, szparagi i wlałam sos z miski.
Gotowałam jeszcze przez chwilę aby sos odparował i zgęstniał, dodałam sok z połowy cytryny.
Doprawiłam jeszcze do smaku solą i pieprzem i posypałam ziarnami sezamu.
W miseczce wymieszałam musztardę francuską, mleko, czosnek przeciśnięty przez praskę i pieprz. W głębokiej patelni (można też w garnku) rozgrzałam oliwę, wrzuciłam makaron, szparagi i wlałam sos z miski.
Gotowałam jeszcze przez chwilę aby sos odparował i zgęstniał, dodałam sok z połowy cytryny.
Doprawiłam jeszcze do smaku solą i pieprzem i posypałam ziarnami sezamu.