AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Fasolka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Kocham fasolkę, gdy zaczyna się sezon moje serce się raduje :-) Bardzo ją lubię w klasycznej wersji, ugotowaną i polaną masłem z bułką tartą. Warto jesć fasolkę, bo to źródło wielu witamin.

Fasolka szparagowa

Składniki:

Fasolka szparagowa

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa
Odcinam końcówki fasolki szparagowej, dokładnie ją myję. Wrzucam do dużego garnka, zalewam wodą i dodaję sól. 

Fasolkę gotuję aż będzie miękka. Po tym czasie ją odcedzam. 

W rondelku rozpuszczam masło, dodaję bułkę tartą, mieszam i smażę do chwili aż będzie lekko zrumieniona.

Polewam bułką fasolkę. Idealna jako dodatek do obiadu. 

Tagi:

warzywa