Sposób przygotowania:
Kruche rurki z bitą śmietaną
1. Ciasto: Wszystkie składniki wyrobić rękami do uzyskania jednolitej masy. Owinąć ciasto w folię spożywczą i schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę (ja chłodziłam całą noc). 2. Ciasto rozwałkować na grubość 1mm. Pokroić na 1,5cm. Paski. Paski nawijać na foremki do rurek wysmarowane olejem. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić 10 minut w lodówce. 3. Po tym czasie rurki posypać cukrem. Piec w 200st.C około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić. Delikatnie ściągnąć rurki z foremek. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na kratce do pieczenia. 4. Nadzienie: Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Napełniać nią ostudzone rurki. Posypać cukrem pudrem (opcjonalnie) Smacznego!