Sposób przygotowania:
Rurki z bitą śmietaną 5
CIASTO: W misce lub na stolnicy posiekać margarynę wraz mąką. Dodać śmietanę, żółtka, sól. Zagnieść ciasto. W razie, gdyby było zbyt klejące dodać więcej mąki. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na minimum godzinę. PO tym czasie wałkujemy ja na grubość ok 3 milimetrów. Wykrawamy paski o szerokości 3 cm i wysokości ok 7 cm. Nawijamy je na metalowe stożki, tak aby kawałeczki ciasta na siebie nachodziły. Pieczemy w 180 stopniach aż do złotego koloru. KREM: Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i przestudzoną dodajemy do śmietany ciągle mieszając. Gotową masą nadziewamy rurki za pomocą szprycy. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.