Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Rurki z bitą śmietaną

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Bardzo słodkie,ale trudno im się oprzeć.Wystarczy poświęcić trochę czasu i mamy pyszny deser.Moja rodzina uwielbia rurki z bitą śmietaną.

Rurki z bitą śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rurki z bitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Rurki z bitą śmietaną
Podane składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto.Następnie formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Schłodzone ciasto wałkujemy,kroimy w długie paski o szerokości 2 cm ,następnie nawijać na metalowe foremki do rurek,które za pierwszym razem należy posmarować olejem. Przygotowane rurki układamy na blasze do pieczenia,pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.Gdy są upieczone i zrumienione,zdejmujemy z foremek i studzimy. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier puder według uznania. Następnie za pomocą szprycy napełniamy rurki.Na koniec oprószmy cukrem pudrem.  
Rurki z bitą śmietaną
Ciasto zagniatamy,formujemy kulę i chłodzimy.
Rurki z bitą śmietaną
Ciasto wałkujemy,kroimy w paski i zawijamy.
Rurki z bitą śmietaną
Rurki pieczemy do zrumienienia i studzimy.
Rurki z bitą śmietaną
Kremówkę ubijamy i napełniamy nią wystudzone rurki.