Sposób przygotowania:
Rurki z cytrynowym kremem
Mąkę przesiać na stolnicę. Wylać śmietanę, dodać pokrojone w kostkę masło i sól. Zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce - najlepiej zostawić je tam na noc. Wtedy ciasto będzie delikatne i kremowe. Schłodzone ciasto podzielić na części - każdą rozwałkować bardzo cienko, podzielić na długie paski. Każdy pasek nawijać na wysmarowaną tłuszczem foremkę do rurek tak, aby warstwy nawijanego paska na siebie nachodziły. Następnie jedną stronę obtoczyć w cukrze. Piec 12-13 minut w 180st przy termoobiegu. Po upieczeniu rurek odstawić je do całkowitego wystygnięcia. Krem utrzeć według przepisu na opakowaniu. z cytryny wycisnąć sok. Dodać do kremu - wymieszać. Za pomocą szprycy nadziewać rurki kremem. Najlepiej smakują schłodzone. Inspiracją były mojewypieki.com