Sposób przygotowania:
Ryba na parze ze szpinakiem i pomidorami
Oczyszczone ryby nacieramy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem cytrynowym i odstawiamy do lodówki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy drobno posiekany czosnek a następnie umyty szpinak. Chwilkę razem przesmażamy a następnie doprawiamy solą i odrobiną gałki muszkatałowej. Pomidory kroimy na kilka części. Mieszamy z lekko przestudzonym szpinakiem. Przygotowanym farszem smarujemy filety rybne ( skóra do zewnątrz ) i zwijamy delikatnie w roladki. Spinamy dużą wykałaczką i układamy w parowarze posmarowanym odrobiną oliwy. Jeśli nie posiadamy parowaru śmiało możemy zrobić to na durszlaku ustawionym na garnku z gotującą się wodą. Parujemy ok. 15-17 minut. Gotowe!
rozmarzona.marzena
rozmarzona.marzena
Ostra na Słodko
Dorsz będzie się robił chwilkę krócej :)