Sposób przygotowania:
Ryba pieczona w sosie pomidorowym.
Cebulę kroję w kostkę, czosnek i koperek dość drobno siekam. Rybę skrapiam sokiem z cytryny i nacieram ją z obu stron przyprawami (solą, pieprzem i sporą ilością rozmarynu) i umieszczam ją w żaroodpornym naczyniu. Na rybie układam z wierzchu rozdrobnioną cebulę, czosnek i koperek. Łączę ze sobą olej, koncentrat pomidorowy i ketchup w jednym naczyniu dokładnie wszystkie składniki mieszając (najlepiej przy użyciu trzepaczki) i tworząc tym samym sos. Przyprawiam sos solą i pieprzem, a następnie wykładam go na rybę dokładnie rozsmarowując go po całości ryby. Wstawiam rybę w sosie z dodatkami do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekę przez 30 minut. Zapach podczas pieczenia jest wspaniały, aż się człowiek staje jeszcze bardziej głodny.