Sposób przygotowania:
Ryba po afrykansku
Najlepiej uzyc naczynia z przykrywka ze szkla zaroodpornego - powszechnie dostepne i bardzo w kuchni przydatne.
1) Nagrzac piekarnik do 160 C.
2) Na patelni zeszklic na oleju pokrojona cebule. Rybe ulozyc w naczyniu do pieczenia, na filety wylozyc podsmazona cebule.
3) Przyprawy (poza octem i pomidorami) utluc i rozetrzec w mozdziezu. Pomidory i ocet wlozyc do blendera, dodac zmiazdzone przyprawy, dokladnie zmiksowac.
4) Otrzymanym sosem polac rybe z cebula, nakryc pokrywa i dusic w piekarniku ok. 30 minut.
Podawac z ryzem kokosowym, wzbogaconym garscia rodzynek.
1) Nagrzac piekarnik do 160 C.
2) Na patelni zeszklic na oleju pokrojona cebule. Rybe ulozyc w naczyniu do pieczenia, na filety wylozyc podsmazona cebule.
3) Przyprawy (poza octem i pomidorami) utluc i rozetrzec w mozdziezu. Pomidory i ocet wlozyc do blendera, dodac zmiazdzone przyprawy, dokladnie zmiksowac.
4) Otrzymanym sosem polac rybe z cebula, nakryc pokrywa i dusic w piekarniku ok. 30 minut.
Podawac z ryzem kokosowym, wzbogaconym garscia rodzynek.