Sposób przygotowania:
Ryba po tajsku z Tefal ActiFry
Przepis zainspirowany kuchnią tajską,ryba przygotowana w Tefal ActiFry jest ładnie przypieczona ale nie wysuszona,cała potrawa lekko pikantna,idealna do ryżu lub pieczywa. Cebulę kroimy w cieniutkie paseczki,czosnek i papryczkę w drobniutką kosteczkę.Zalewamy oliwą,dodajemy przyprawy czyli listki laurowe,curry,imbir.Rybę kroimy w większe kawałki(mieszadło ją potem jeszcze rozdrobni),solimy,pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny.Cebulę z dodatkami układamy na .patelni,na to kładziemy kawałki ryby.Włączamy czas pieczenia na 7 minut.Po tym czasie dolewamy mleczko i śmietankę i włączamy czas na kolejne 6-8 minut.Gotową potrawę można jeszcze przyprawić w razie konieczności solą i pieprzem.Przed podaniem posypujemy zieleniną.Smacznego:)
Halny
Netka
Tit
Netka
Ciekawe czy kotu by smakowało mleczko kokosowe...:D Cieszę się,że przepis się przyda:)