AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Ryba w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna rybka w cieście naleśnikowym.

Ryba w cieście

Składniki:

Ryba w cieście

 

  • 1 kg filetu z morszczuka, mintaja lub pangi

 

  • CIASTO NALEŚNIKOWE:
  • 2 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 1 szkl. wody
  • 2 łyżki vegety

 

  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście
Rybę wypłukać, pokroić na małe kawałki i osuszyć. Przygotować gęste ciasto naleśnikowe: dobrze wymieszać wszystkie składniki, ciasto musi być bardzo gęste. Kawałki ryby moczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. SMACZNEGO :)