mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ryba w cieście curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, chrupiąca ryba smażona w cieście curry

Ryba w cieście curry Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba w cieście curry

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście curry
Filety ryby dzielę na mniejsze kawałki i oprószam delikatnie z obydwu stron solą i pieprzem. Do miski przesiewam mąkę i curry, wlewam wodę gazowaną, wbijam jajko, doprawiam solą i pieprzem. Całość miksuję do otrzymania gęstego ciasta naleśnikowego. Kawałki ryby zanurzam w cieście i wkładam na rozgrzany głęboki olej na patelnię. Smażę z obydwu stron po kilka minut na ciemnozłoty kolor. Osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję z ziemniakami i surówką.
Ryba w cieście curry
Filety z ryby dzielę na mniejsze kawałki i posypuję przyprawami
Ryba w cieście curry
Do miski przesiewam mąkę z solą, dodaję wodę
Ryba w cieście curry
Dodaję do miski jedno jajko i przyprawę curry
Ryba w cieście curry
Kawałki ryby maczam w cieście i smażę na patelni

Tagi:

jajko jajka