nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Ryba z piekarnika 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Niskokaloryczna ryba to świetna opcja na lekki i smaczny, a przede wszystkim zdrowy, wartościowy obiad.

Ryba z piekarnika 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryba z piekarnika 4

 

Sposób przygotowania:

Ryba z piekarnika 4
Rozmrożony płat ryby przełożyć do naczynia żaroodpornego. Rybę skropić odrobiną oliwy z oliwek oraz soku z cytryny. Posypać rybę przyprawami. Natrzeć rybę oliwą, cytrynowym sokiem oraz przyprawami, tak, by była nimi pokryta z każdej strony. Wstawić rybę do piekarnika nagrzanego do 195 stopni i piec przez 30 minut pod przykryciem od żaroodpornego naczynia lub z aluminiową folią na wierzchu. Jest to porcja dla jednej osoby.
Ryba z piekarnika 4
Płat ryby przełożony do żaroodpornego naczynia polany oliwą i sokiem z cytryny.
Ryba z piekarnika 4
Surowa jeszcze ryba obsypana solidną dawką przypraw.
Ryba z piekarnika 4
Ryba natarta przyprawami,oliwą i sokiem z cytryny tuż przed wstawieniem do piekarnika.

Tagi:

ryba ryby