A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Rybka panierowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

zdrowo i szybko,czego chcieć więcej do szczęścia :-)))

Rybka panierowana

Składniki:

Rybka panierowana

 

  • 2 duże filety ryby morskiej(mintaj,dorsz itp.)
  • Panierka:
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki panierki z sezamem
  • 1 płaska łyżka suszonej pietruszki
  • wegeta
  • sól i pieprz cytrynowy
  • olej do smażenia
  • Dodatkowo:
  • 1 woreczek ryżu
  • sól
  • szczypta imbiru
  • suszona pietruszka

Sposób przygotowania:

Rybka panierowana
Rybę kroimy na małe porcje,składniki panierki mieszamy ze sobą.Rybę obtaczamy w panierce i smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor.Do osolonego wrzątku z imbirem wrzucamy woreczek ryżu,gotujemy do miękkości.Podajemy gorące.Smacznego.