MamaNaMedal

MamaNaMedal

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 39]

Ryby z fasolką i jajecznicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ten przepis to taki nacisk na zdrowie gdzie w większości znajduje się na talerzu ryba fasolka szparagowa oraz do smaku troszkę jaja :)

Ryby z fasolką i jajecznicą

Składniki:

Ryby z fasolką i jajecznicą

Na obiad

  • 2 jaja
  • 2 duże filety rybne mintaj
  • fasolka szparagowa zielona ( u mnie mrożona ) ok 300 gram
  • przyprawy
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Ryby z fasolką i jajecznicą
W miseczce rozbełtałam 2 jaja i dodałam przyprawy-wymieszałam. Rozgrzałam patelnię z tłuszczem. Każdy z płatów filetów rybnych ( mintaj ) maczałam dokładnie w jaju i smażyłam na patelni.

Po usmażeniu odsączyłam z tłuszczu.

Fasolkę szparagową ugotowałam odcedziłam i wyłożyłam na talerz jako dodatek do ryb.

Pozostałą ilość rozbełtanego jaja wylałam na patelnię i zrobiłam z tego jajecznicę.

Podałam na fasolce. 

Tagi:

dania obiad ryba