Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1283]

Ryba z zasmażanymi warzywami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 25

Ryba z zasmażanymi warzywami- idealna na obiad dla całej rodziny. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania.

Ryba z zasmażanymi warzywami

Składniki:

Ryba z zasmażanymi warzywami

 

  • 3 płaty mintaja świeżego lub mrożonego,
  • 2 jajka,
  • 2,5 szklanki bułki tartej,
  • 1/2 słoika warzyw zasmażanych,
  • sól,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Ryba z zasmażanymi warzywami
1. Rybę myję i osuszam (zamrożoną wcześniej rozmrażam). Rybę kroję na mniejsze kawałki. Oprószam solą. Kawałki mintaja zanurzam w rozkłóconym jajku i odtaczam w bułce tartej.

Rybę smażę z dwóch stron na rumiano na rozgrzanym oleju.

2. Warzywa przekładam do garnka i podgrzewam. Wykładam na talerz. Na wierzchu układam rybę i podaję.