Sposób przygotowania:
Ryba z brokułami
Dorsza kroimy na kawałki i przyprawiamy solą ziołową i pieprzem cytrynowym. Rybę układamy w parowarze, na każdym kawałku kładziemy kawałeczek masła, na dorszu kładziemy umytego brokuła podzielonego na różyczki, a na wierzchu pokrojony na kwałki ser. Gotujemy na parze ok 20 minut. Ser prawie całkiem się roztopi i spłynie na rybę, dlatego trzeba ją dość szczelnie ułożyć, żeby ser nie wyciekł z naczynia. Można też kawałki mozarelli ułożyć na brokułach dopiero 5 minut przed końcem gotowania, ale trzeba to zrobić ostrożnie, pamiętając o goracej parze. Wtedy ser powinien zostać na brokułach, ja osobiście wolę jak spływa na rybę. Można przyrządzić rybę na głębokiej patelni z przykrywką, smażąc ją na odrobinie oleju z masłem (zamiast masła na rybie) resztę robimy tak samo, ale dusimy pod przyryciem ok 20 minut.