dasada1

dasada1

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

rydze smażone na masle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wspaniała potrawa przygotowana ze skarbów naszych lasów

rydze smażone na masle

Składniki:

rydze smażone na masle

 

  • 1 kg rydzów,
  • 25 dag masła,
  • natka pietruszki,
  • 1 duża lub 2 małe cebule,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

rydze smażone na masle
Grzyby czyscimy, obcinamy nózki. Na patelni stapiamy około 15 dag masła, wrzucamy na nie rydze, smazymy na małym ogniu około 10 minut. Dodajemy pokrojoną cebuklę i smażymy jeszcze około 5 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy resztę masła, posypujemy posiekana natką. Gotowe.

Tagi:

rydze grzyby