Sabina86

Sabina86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Ryjki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Serwuję to danie na kolację, jest bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo sycące

Ryjki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryjki

 

  • 0,5 kg parówek
  • 0,25 kg pieczarek
  • 2 cebula
  • olej do smażenia
  • sól czosnkowa, pieprz - do smaku

Sposób przygotowania:

Ryjki
Pieczarki umyć,obrać pokroić w plastry, cebulę obrać i pokroić w piórka. Z parówek ściągnąć osłonki, pokroić na 3 części z czego każdą ponacinać z dwóch stron co spowoduje podczas smażenia efekt otwierających się ryjków. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pieczarki, dodać cebulkę przyprawy i parę minut razem dusić. Dodać parówki i wszystko razem dusić do momentu gdy parówki zaczną się otwierać przypominając ryjki.
Ryjki
Pieczarki umyć,obrać pokroić w plastry, cebulę obrać i pokroić w piórka.
Ryjki
Z parówek ściągnąć osłonki, pokroić na 3 części z czego każdą ponacinać z dwóch stron co spowoduje podczas smażenia efekt otwierających się ryjków.
Ryjki
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pieczarki, dodać cebulkę przyprawy i parę minut razem dusić.
Ryjki
Dodać parówki i wszystko razem dusić do momentu gdy parówki zaczną się otwierać przypominając ryjki.