Sposób przygotowania:
Ryż na sypko.
Wlać trochę oleju na patelnię,wsypać odważoną część ryżu,aby się zeszklił.Przemieszać go od czasu do czasu,potem zalać wodą,tyle
aby zakryła ryż lub było jej na równi z ryżem.Potrzymać na małym ogniu pod pokrywką,aby ryż wchłonął wodę.Pod koniec wsypać płaską łyżkę kurkumy do smaku i w celu uzyskania koloru lekko żół-
-tawego.Jak woda wchłonie się całkiem w ryż,znaczy to,że jest gotowy do spożycia.
aby zakryła ryż lub było jej na równi z ryżem.Potrzymać na małym ogniu pod pokrywką,aby ryż wchłonął wodę.Pod koniec wsypać płaską łyżkę kurkumy do smaku i w celu uzyskania koloru lekko żół-
-tawego.Jak woda wchłonie się całkiem w ryż,znaczy to,że jest gotowy do spożycia.