Sposób przygotowania:
Ryż po chińsku na szybko
Ryż gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. W tym samym czasie czyścimy mięso i kroimy je w małe paseczki. Kostkę rosołową mieszamy z kilkoma łyżkami oleju i pastą zalewamy mięso. Dokładnie mieszamy i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Marchew i cebulę obieramy, wszystkie warzywa myjemy. Cebulę kroimy w kostkę, por w talarki, paprykę w paski a marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię przecinamy wzdłuż na 2 części, wydrążamy miąższ i następnie kroimy w małą kosteczkę. Warzywa dodajemy do mięsa i razem chwilę smażymy. Ryż odcedzamy, dosypujemy do pozostałych składników. Fix mieszamy z 1/5 szklanki wody, zalewamy ryż z warzywami i kurczakiem, doprawiamy do smaku chili.