Sposób przygotowania:
ryż po chińsku wg agnsto
Ryż namoczyć 1 godzine w wodzie. Po namoczeniu odcedzić i osuszyć na ściereczce. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rozgrzać 0.5 szkl. oleju, wsypać ryż, smażyć 2 - 5 minut ciągle mieszając na patelni. Następnie rozgrzać pozostały olej i podsmażyć startą marchew przez około 2 - 5 minut, ciągle mieszając. Przygotować 3 szklanki bulionu - wsypać podsmażony ryż i marchew, dodać pokrojonego pora, dodać przyprawy, posolić, dodać magi, zagotować krótko i przelać do żaroodpornego naczynia i zapiekać około 30 minut w piekarniku(gdy ryż nie bedzie jeszcze miekki można zapiekac dluzej). Podawać do potraw miesnych. Idealnie do tego pasuje sos pieczarkowy, surówka i białe mięso.