iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż porowy z szyneczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ryż porowy z szyneczką na ciepło

Ryż porowy z szyneczką

Składniki:

Ryż porowy z szyneczką

 

  • 1 woreczek ryż brązowy
  • 1 szt por
  • 1/2 litra bulion
  • 20 dag szynka drobiowa
  • parmezan starty
  • 1 szt marchewka

Sposób przygotowania:

Ryż porowy z szyneczką
Pora myjemy i kroimy drobno. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Na patelni na masełku podsmażamy por i marchewkę po kilku minutach wsypujemy ryż i smażymy. Podlewamy bulionem mieszamy i zostawiamy aż ryż wchłonie wodę powtarzamy to kilkakrotnie aż ryż będzie ugotowany. Dodajemy pokrojoną szyneczkę.Mieszamy , dodajemy starty parmezan - mieszamy i podajemy na ciepło.

Tagi:

ryż szynka pory