Sposób przygotowania:
Ryż smażony z kurczakiem i kimchi
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Przesmażamy na niej umyty, osuszony i pokrojony w paski filet z kurczaka.
Kiedy kurczak ładnie się zarumieni i usmaży (około 5 minut) dodajemy pastę gochujang i sos sojowy – mieszamy.
Do usmażonego mięsa dodajemy ryż, kimchi, a także wodę i sok z kapusty – wszystko smażymy 3-4 minuty. W między czasie na drugiej patelni rozgrzewamy 2 łyżkę oliwy i smażymy na niej dwa jajka sadzone.
Ryż skrapiamy olejem sezamowym, doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Nakładamy ryż na 2 talerze, na każdym kładziemy usmażone jajko, całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i serwujemy
Smacznego.
Kiedy kurczak ładnie się zarumieni i usmaży (około 5 minut) dodajemy pastę gochujang i sos sojowy – mieszamy.
Do usmażonego mięsa dodajemy ryż, kimchi, a także wodę i sok z kapusty – wszystko smażymy 3-4 minuty. W między czasie na drugiej patelni rozgrzewamy 2 łyżkę oliwy i smażymy na niej dwa jajka sadzone.
Ryż skrapiamy olejem sezamowym, doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Nakładamy ryż na 2 talerze, na każdym kładziemy usmażone jajko, całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i serwujemy
Smacznego.