Sposób przygotowania:
Ryż z kurczakiem i ananasem
Cukinie dobrze myjemy nie obieramy kroimy w plasterki. Ananasa odcedzamy kroimy w kostkę ,zostawiamy troszkę soku. Pieczarki kroimy w plasterki lub ćwiartki. Cebule obieramy kroimy w piórka. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy kroimy w kostkę solimy i doprawiamy pieprzem i papryką słodką -odstawiamy na ok 20 min. Na oleju podsmażamy cebulę dodajemy pokrojoną pierś i smażymy na złoto .Dodajemy cukinię i pieczarki -mieszamy smażymy chwilę .Podlewamy sokiem z ananasa i bulionem .Dusimy na małym ogniu . Doprawiamy pastą chili i ziołami prowansalskimi do smaku . Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu wkładamy do foremek i wykładamy na talerz podajemy z potrawką .