Sposób przygotowania:
Ryż z kurczakiem, fasolką i marcheweczkami
Z udek ściągamy skórę, a następnie obieramy mięsko, kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni podsmażamy kąski kurczaka.
Fasolkę szparagową jak i mini marcheweczki gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy do kurczaka i podduszamy razem 2-3 minuty.
Ryż gotujemy na sypko, dodajemy do kurczaka z warzywami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ryż podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.
Fasolkę szparagową jak i mini marcheweczki gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy do kurczaka i podduszamy razem 2-3 minuty.
Ryż gotujemy na sypko, dodajemy do kurczaka z warzywami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ryż podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.