Dorcia

Dorcia

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Ryz z cynamonem i owocami Dorci

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowy zawrot glowy Dorci

Ryz z cynamonem i owocami Dorci

Składniki:

Ryz z cynamonem i owocami Dorci

 

  • 2 woreczki ryżu
  • kwaśna śmietana
  • dżem o ulubionym smaku
  • rożne owoce: kiwi,banany brzoskwinie świeże lub z puszki,gruszki lub inne
  • cynamon ,cukier
  • szczypta soli do gotowania ryżu

 

Sposób przygotowania:

Ryz z cynamonem i owocami Dorci
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu,ja gotuje do tego dania w mieszance wody z mlekiem ,w proporcji mniej więcej pol na pol. Pożywniejsze bo w mleku ale się nie przypali. W czasie gdy ryz się gotuje myjemy owoce,kroimy wg naszej fantazji. Ugotowany ryz wyjmujemy z wody,rozcinamy woreczki przekładamy do miseczki ,przyprawiamy cukrem i cynamonem. Ryż układamy na talerzu, polewamy kwaśna śmietana,,śmietanę dekorujemy dżemem ,na to wykładamy rozdrobione owoce ,posypujemy cynamonem.. W upalne lato możemy spożywać danie schłodzone ,w zimne dni ryz musi być ciepły...Smacznego.

Tagi:

ryż